DME – modularni števci za kontrolo porabe

DME – modularni števci za kontrolo porabe

Objavil/a |Datum objave: 16. 05. 2023|Oznake: , , |

Varčevanje z energijo je bistveni del upravljanja porabe energije za podjetja in družine. Namen meritve je izboljšati preglednost porabe energije, zmanjšati stroške energije in zmanjšati vpliv na okolje. Za pravilno razporeditev stroškov in učinkovito obvladovanje kritičnih situacij je potrebno energijske tokove meriti z izjemno natančnimi instrumenti, nameščenimi na pravih mestih. Osebam, ki nadzorujejo porabo, pa morajo biti vse informacije lahko dostopne.

Rešitev Lovato Electric

Lovato Electric ponuja napredno rešitev z novimi modularnimi števci energije DME. Enofazno izvedbo, širina modula 18 mm je mogoče neposredno priključiti na sisteme z nazivnim tokom do 40 A, ter dve trifazni različici – z direktnim priklopom, za tokove do 63 A in druga s priklopom preko tokovnega transformatorja. Merilniki energije DME so uporabniku prijazni, zanesljivi ter električno varni. Skladni so z naprednimi standardi in direktivami EU, ki se nanašajo na merilne instrumente – 2004/22/EU (MID), razred B.

Glavne značilnosti

Poraba je prikazana prednji plošči, na LED prikazovalniku. Porabo lahko spremljamo tudi s pomočjo programabilnega, digitalnega impulznega izhoda. Omenjeni digitalni izhod služi tudi kot alarm, če so presežene prednastavljene mejne vrednosti. Uporabnik lahko spremlja napetost, tok, frekvenco, moč, faktor moči ter zabeležene maksimalne vrednosti meritve. Pri števcih v 3-fazni izvedbi je mogoče izbrati 2 – tarifno meritev, katero aktiviranjem preko AC vhoda.

Razširitev

Trifazna izvedba merilnika DME D310 T2 – izvedba merilnika za posredno meritev preko merilnih transformatorjev omogoča dogradnjo razširitvenih programabilnih modulov.

Razširitvene module prigradimo/dodamo merilniku na desni strani, povezavo pa izvedemo preko optičnega priključka, ki se nahaja na desni desnem boku merilnika. Takšna tehnična rešitev omogoča, da merilnik opremimo z vhodi in izhodi ter dodamo razne komunikacijske vmesnike, kot so USB, serijska komunikacija (RS232, RS485) in Ethernet. Na voljo je tudi pomnilniški modul, katerega lahko uporabimo za beleženje podatkov s časovnim žigom.

Lovato DME D310 T2
Lovato CD

Hranjenje meritev

Podatkovni koncentrator DME CD je namenjen hranjenju meritev in štetju impulzov. Uporabimo ga v primeru, kjer na mestu vgrajenega merilnika ni na voljo komunikacijske mreže, namenjene prenosu izmerjenih vrednosti, ali takrat, ko imamo nameščene merilnike, ki ne omogočajo priklopa na komunikacijsko omrežje, imajo pa impulzni digitalni izhod.

DME CD omogoča priklop merilnikov preko osmih diigitalnih vhodov. Koncentrator je mogoče še dodatno razširiti z osmimi digitalnimi vhodi, kar skupno omogoča priklop 16 merilnikov. Shranjene meritve prenašamo preko RS485 serijske mreže.

Meritve so prikazane tudi lokalno, na prikazovalniku. Uporabnik lahko meritve opremi s poljubnim opisom in merskimi enotami.
Tudi DME CD lahko nadgradimo z dodatnimi optično izoliranimi komunikacijskimi vmesniki (USB, RS232, RS485, Ethernet), uro realnega časa (RTC) ter prosto programabilnimi digitalnimi vhodi/izhodi, katere lahko uporabimo za signaliziranje prekoračenih vrednosti meritev.

Ne spreglejte števcev DME v e-trgovini

Odštevalni števec
DME D 3F 80A Impulzni izhod

Odštevalni števec DME D 3F direktni 2TAR. 80A_

Odštevalni števec
DME D 3F 80A Modbus

Odštevalni števec DME D 3F direktni 2TAR. 80A 400V Modbus_

Odštevalni števec
DME D 3F direktni 2TAR. 80A

Odštevalni števec DME D 3F direktni 2TAR. 80A_

Odštevalni števec
DME D 3F za tokovnike

Odštevalni števec DME D 3F direktni 2TAR

Odštevalni števec
DME D 3F za tokovnike
Modbus

Odštevalni števec DME D 3F za tokovnike 2TAR

Odštevalni števec
DME D L-N (1F) direktni 1TAR. 40A 230V impulzni izhod 1M

Odštevalni števec DME D L-N (1F) direktni 1TAR. 40A 230V

Odštevalni števec
DME D L-N (1F) direktni 1TAR. 40A 230V impulzni izhod 1M

Odštevalni števec DME D L-N (1F) direktni 1TAR

Odštevalni števec
DME D L-N (1F) direktni 1TAR. 63A 230V

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave