Rexel logotip
Rexel logotip
Rexel logotip

Inštalacije

Inštalacije2023-11-28T10:14:28+01:00

Elektroinštalacijski material in oprema sta vitalnega pomena za vsak objekt. Rexel ponuja najkakovostnejši material zanesljivih proizvajalcev z dolgo življenjsko dobo za vse vrste inštalacij. Nudimo izdelke, primerne tako za manjše in večje stanovanjske zgradbe kot tudi za poslovne objekte. V našem asortimanu izdelkov boste našli samo najbolj kakovosten material zanesljivih proizvajalcev z dolgo življenjsko dobo za vse vrste inštalacij, s katerim je mogoče doseči rezultate, ki ustrezajo zahtevam glede varnosti in trajnosti na področju tehnike, kot so npr. inštalacijski odklopniki, močnostni odklopniki, doze, idr.

inštalacije

Zakaj izbrati Rexel?

Stalna izobraževanja in prisotnost na največjih svetovnih sejmih nam omogočata učinkovito svetovanje strankam, saj smo na tekočem z najnovejšimi rešitvami na trgu. Svojim strankam ponujamo tudi rešitve na ključ tudi na zahtevnejših področjih, kot so zbiralčni sistemi (razvodni sistemi električne energije za industrijo), požarno varovanje (dobava, priklop in zagon sistemov za požarno varovanje zgradb), avtomatizacija zgradb (pametne hiše, avtomatizacija procesov ter preprostejši elementi, ki nam olajšajo življenje ali delo), in izdelava projektne dokumentacije.

elektro inštalacije

Zavedamo se, da zahtevajo profesionalne in strokovne elektroinštalacije poleg dobro izobraženih strokovnjakov tudi premišljeno izbiro elektrotehničnega materiala, s katerim lahko svoje delo opravijo učinkovito, hitro in zanesljivo. Naše številne izkušnje pri projektih na ključ, zadovoljstvo naših strank ter naši prodajni in produktni specialisti s svojim znanjem in izkušnjami so odlična izbira za rešitve po vaših merah.

vprašanja in odgovori

FAQ – Pogosta vprašanja in odgovori

Zavedamo se, da zahtevajo profesionalne in strokovne elektroinštalacije poleg dobro izobraženih strokovnjakov tudi premišljeno izbiro elektrotehničnega materiala, s katerim lahko svoje delo opravite hitro, učinkovito in zanesljivo. V kolikor imate za naše prodajne specialiste dodatno vprašanje, vam bodo z veseljem svetovali in pomagali najti rešitev, ki bo optimalna za vaš projekt.

Kašne izvedbe bremenskih stikal nudite?2022-09-20T10:08:59+02:00

Glede na vaše potrebe nudimo izvedbe 70 kA kratkostičnih tokov, motorne pogone, izklopne tuljave (pod napetostne, napetostne), termo-magnetne in elektronske zaščite, izvedbo s 3polnimi ali 4 polnimi stiki.

Kakšen je namen motorskih (CEE) vtičnic s stikalom?2022-09-20T10:08:34+02:00

CEE vtičnice s stikalom uporabljamo zato, da se vtikač ne izklaplja ali priklaplja, ko je le-ta pod bremenom. Še posebej se to priporoča pri tokovih 63 A in več, ko je ta obremenitev večja in lahko vodi do večjih okvar povezave ali naprav.

Kakšen kabel naj napeljem za vezavo domofona?2022-09-20T10:08:04+02:00

Povezava je odvisna od vrste izbranega domofona ter vrste vezave, ki je navedena v priloženi dokumentaciji. Najpogosteje se uporabi UTP kabel, s katerim lahko povežemo večino vrst vezave. Priporočamo jo takrat, ko pripravljamo napeljavo, a domofona še nimamo izbranega.

Kakšne so prednosti zbiralk v primerjavi s kabli?2022-09-20T10:07:28+02:00

Prednosti zbiralk v primerjavi s polaganjem kablov so: preprosta montaža, manjša poraba prostora, hitrejša montaža, preglednost, prilagodljivost, funkcionalnost in ugodnejša cena.

Iz kakšnih materialov so zbiralčni sistemi?2022-09-20T10:06:49+02:00

Uporabljeni vodniki so iz bakra ali aluminija. V 90 % se uporablja aluminij, ker je cenejši ter lažji.

Kako se zbiralčni sistemi med sabo razlikujejo?2022-09-20T10:03:45+02:00

Zbiralčni sistemi se razlikujejo predvsem glede na tok, ki ga dovajajo do porabnikov. Za primer ima podjetje EAE v svojem programu 10 tipov zbiralk.

Kakšna je razlika med kompaktnim odklopnikom in ločilnim stikalom?2022-09-20T10:02:34+02:00

Odklopniki imajo poleg stikalne funkcije še zaščito pred preobremenitvijo in kratkim stikom. Ločilna stikala imajo samo stikalno funkcijo.

Rexel novosti inštalacije

Go to Top