Rexel logotip
Rexel logotip
Rexel logotip

Avtomatizacija objektov

Avtomatizacija objektov2023-12-14T13:02:52+01:00

Avtomatizacija objektov je najenostavnejša in najbolj inovativna rešitev za upravljanje z domačimi elementi, varčevanje z energijo ter znižanje stroškov za elektriko in ogrevanje. V času, ko je tehnologija postala del življenja vsakogar, se vse več ljudi odloča, da bodo svoje domove opremili s sistemom za avtomatizacijo doma ali vsaj s pametnimi napravami za upravljanje luči in naprav.

avtomatizacija objektov

Kaj vam nudimo na področju avtomatizacije objektov?

V naši ponudbi boste našli ogromno različnih načinov, kako si lahko vaš dom ali tudi delovno mesto, opremite s pametnimi napravami, ki vam olajšajo procese in pomagajo pri prihranku energije: stikala in moduli, senzorji, nadzorne kamere, razsvetljava, merilne naprave, pametne vtičnice, vmesniki, napajalniki …

sonoff pametni dom

Sonoff pametni dom

Sonoff prepleta edinstveno tehnologijo ter enostavnost pri montaži in uporabi samih produktov. Pametne naprave pa lahko za komunikacijo med seboj uporabljajo vse najpomembnejše in najpogostejše komunikacijske protokole uporabljene po celotnem svetu.

Netatmo pametne inštalacije

Vaš dom, samo pametnejši. Enostavno, intuitivno, brez vsakega vdiranja v vaše privatno življenje, vam Netatmo pomaga prevzeti nadzor nad vašim domom. Vi pa ste lahko povsem sproščeni in mirni.

netatmo

Pametni termostati

Ponudba pametnih WiFi brezžičnih termostatatov

Na ponudbo →

Aktuatorji

Ponudba aktuatorjev za realizacijo signalov

Na ponudbo →

Pametna stikala

Preverite široko ponudbo pametnih stikal

Na ponudbo →

Senzorji

Pestra ponudba senzorjev za pametni dom

Na ponudbo →

Pametni moduli

Pametne modularne naprave za različne vrste stikal

Na ponudbo →

Vmesniki

Ralične vrste vmesnikov za pametni dom

Na ponudbo →

Napajalniki

Pametni Wi-Fi napajalniki za pametni dom

Na ponudbo →

Ostali dodatki

Ponudba različnih dodatkov za pametni dom

Na ponudbo →

Trajnost
Varnost
Udobje

FAQ – Pogosta vprašanja in odgovori

Področje avtomazacije objektov je v zadnjem obdobju postalo še posebej aktualno. Na najbolj pogosta vprašanja in dileme na tem področju odgovorjamo že na tem mestu. Ker je vsak projekt avtomatizacije objektov specifičen in mora odgovoriti na vaše potrebe, pa vam naši strokovnjaki vedno z veseljem svetujejo, kakšna je optimalna rešitev za vaš objekt, zato ne odlašajte, če imate kakšno vprašanje zanje.

vprašanja in odgovori
Kaj je pametni dom in kako deluje?2023-12-01T14:14:07+01:00

Pametni dom je stanovanje ali objekt, ki je opremljen z napravami, ki omogočajo nadzor in avtomatizacijo funkcij, kot so ogrevanje, hlajenje, osvetlitev, varnost in zabava. Deluje prek centralnega krmilnika, mobilne aplikacije ali glasovnih ukazov, kar omogoča uporabnikom preprosto upravljanje svojega doma.

Kateri so osnovni elementi pametnega doma?2023-12-01T14:14:43+01:00

Osnovni elementi pametnega doma vključujejo pametne termostate, pametne osvetlitvene sisteme, varnostne kamere, senzorje gibanja, pametne vtičnice, pametne naprave za zabavo in centralni nadzorni sistem.

Kako varni so pametni domovi pred hekerji?2023-12-01T14:12:50+01:00

Pametni domovi so lahko tarča hekerjev, zato je pomembno, da se uporablja močna gesla, posodablja programska oprema in uporablja varnostne protokole. Večina proizvajalcev ima velik fokus na varnostnih ukrepih, vendar je nujno, da uporabniki tudi sami skrbijo za varnost svojih naprav.

Kako začeti s pametnim domom in avtomatizacijo objekta?2023-12-01T14:11:03+01:00

Prvi korak je izbira centralnega krmilnika ali platforme, ki bo združila vse naprave. Nato lahko postopoma dodajate pametne naprave in jih integrirate v sistem. Pomembno je, da dobro načrtujete, katere procese želite avtomatizirati, in se o tem posvetujete s strokovnjaki.

Kako lahko pametni dom prispeva k varčevanju z energijo?2023-12-01T14:12:04+01:00

Pametni objekti omogočajo avtomatsko prilagajanje ogrevanja, hlajenja in osvetlitve glede na potrebe in prisotnost, kar pripomore k zmanjšanju porabe energije. Prav tako avtomatizacija objektov omogoča nadzor nad napravami na daljavo, kar pomaga preprečiti nepotrebno porabo energije.

Rexel novosti avtomatizacija objektov

Go to Top