Spoznajte nas

Kdo smo?

Rexel je na slovenskem trgu vodilni trgovec z elektromaterialom. Z elektrotehničnimi materiali že več kot 70 let oskrbujemo elektromontažna podjetja, industrijo, elektro gospodarstvo, telekomunikacije in končne kupce. Kot član skupine Rexel, vodilnega svetovnega distributerja elektrotehničnega materiala in opreme, sledimo ambiciozni lokalni in regionalni rasti ter močni usmerjenosti v uporabnika tudi na področju energetsko učinkovite opreme in storitev.

“Specialisti za elektromaterial in storitve”

0+ let
več kot 70 let tradicije
0+
zelo zadovoljnih strank
0+
zaposlenih v Sloveniji
Uradni podatki podjetja

Rexel, specializirana trgovina z elektrotehničnimi materiali in storitvami, d.o.o.

 • Kratek naziv: REXEL, d.o.o.
 • Sedež podjetja: Cesta 24. junija 3, 1231 LJUBLJANA
 • Matična številka: 5003555000
 • Davčna številka: SI 75777037
 • Zastopniki:
  • Aleš Gajšek, direktor
  • Jurij Pritekelj, direktor
Transakcijski računi
 • Nova KBM d.d. , Ulica Vita Kraigherja 4, SI-2000 Maribor
 • IBAN: SI56 0400 1004 8099 185
 • SWIFT: KBMASI2X
 • UniCredit Banka Slovenija d.d. , Ameriška ulica 2, SI-1000 Ljubljana
 • IBAN: SI56 2900 0005 0549 661
 • SWIFT: BACXSI22

Nudimo vam

Zakaj Rexel?

Rexel nudi storitve, s katerimi kupcem pomaga ustvarjati dodano vrednost in jim zagotavlja učinkovito poslovanje. Želimo biti več kot le dobavitelj – želimo biti partner, ki vam pomaga prihraniti čas in povečati vašo produktivnost.

Strokovno svetovanje in konkurenčne cene

Naši zaposleni s svojim znanjem in strokovnimi kompetencami ob podpori napredne digitalne infrastrukture znajo svetovati kupcem, da med kakovostnimi izdelki najdejo rešitev, ki jim ustreza.

Širok asortiment kakovostnih izdelkov

Širok izbor izdelkov na enem mestu in dobra logistika sta ključna, da lahko svojim kupcem zagotovimo hitre in ustrezne rešitve. Kot član skupine Rexel imamo dostop do najnovejših izdelkov uglednih svetovnih proizvajalcev, zahvaljujoč večkanalnemu pristopu dobave pa lahko Rexel svoje produkte, storitve in strokovnost kjerkoli po svetu in kadarkoli.

Hitra odzivnost na vse potrebe trga

Naši kupci se vedno lahko za nasvet obrnejo na naše strokovnjake za prodajo na terenu, v vsakem trenutku pa lahko vse izdelke naročijo tudi v naši B2B spletni trgovini, ki je na voljo 24/7 in kjerkoli.

Rexel Slovenija

Naše poslanstvo

Smo zanesljiv in strokoven partner, ki s svojim inovativnim pristopom (na vseh ravneh) v naši regiji zagotavlja energijsko napredno in varno kakovost bivanja. Delujemo z veliko odgovornostjo do vseh trajnostnih standardov. S svojo strokovnostjo in odgovornim odnosom do izzivov strank smo vedno prva izbira za iskanje pravih rešitev. Na naš edinstven način povezujemo ključne deležnike; kupce, dobavitelje in zaposlene, k skupnim ciljem, med katerimi je eden od bolj pomembnih tudi popeljati družbo v bolj zeleno prihodnost.

Vizija podjetja

Naši kupci in dobavitelji so najboljši v svojem poslu (na svojem področju). Pri njihovih ciljih jih podpirajo naše visoko motivirane in strokovne ekipe (zaposlenih) z zanesljivimi, inovativnimi in trajnostnimi rešitvami. S svojimi storitvami imamo vedno najboljši odgovor na izzive in vprašanja prihodnosti. Z naprednim znanjem in z vrhunskimi produkti bomo preko sodobnih prodajnih in komunikacijskih kanalov krepili vodilno vlogo specializiranega ponudnika elektrotehničnega materiala in storitev pri prehodu v varno zeleno prihodnost.

Osnovna načela

Naše vrednote

Naše delo temelji na tradiciji, odprtosti za nove izzive modernega poslovanja in močni usmerjenosti v kupce in končne uporabnike. Poštenost je za Rexel ključna sestavina poslovanja, zato našim strankam svetujemo in zanje vsakodnevno iščemo najboljše in najugodnejše rešitve.

Strokovnost

To je ena naših ključnih vrednot. Veliko vlagamo v izobraževanje in razvoj zaposlenih, ki so na tekočem z inovacijami na področju elektrotehničnega materiala ter tako lahko našim kupcem s svojim znanjem svetujejo ob vsakem nakupu. Tukaj smo, da priskrbimo izdelke, ki jih potrebujete za nemoteno deli in poslovanje.

Odgovornost

Rexel Slovenija prispeva in spodbuja k racionalni rabi energije, zmanjšanju ogljičnega odtisa ter s tem k boljši kakovosti življenja ljudi, ki jim skrb za okolje veliko pomeni.

Varnost

Združujemo tradicijo s sodobnim pristopom do naših strank, ki jim omogočamo dostop do najnovejših izdelkov najuglednejših svetovnih proizvajalcev in blagovnih znamk. S kakovostnimi izdelki priznanih proizvajalcev in ugodno ceno kupcem zagotavljamo, da pri nas dobijo za svoj denar dobijo največ.

Varujmo okolje

Varovanje in odgovornost do okolja

Rexel si z doslednim izvajanjem ukrepov prizadeva za izboljševanje in učinkovitost delovanja sistema kakovosti ter prispevanje k razvoju družbeno-ekonomskega okolja, v katerem poslujemo. Upoštevanje zakonodaje in predpisov, ki regulirajo področje kakovosti proizvodov in njihovega vpliva na varnost ljudi in okolja, so za nas ključnega pomena, saj verjamemo, da bomo s tem še naprej krepili zadovoljstvo kupcev na eni strani in prispevali k zmanjševanju negativnih vplivov na okolje na drugi strani.

Skozi preteklost

Naša zgodovina

Rexel na slovenskem tržišču deluje od leta 2000, ko je kupil 100-odstotni delež podjetja Elektronabava.