Vaša varnost je za nas pomembna

Pri Rexel-u si z vsemi razpoložljivimi sredstvi prizadevamo za preprečevanje goljufij in boj proti njim. Želimo vas seznaniti s tem, kako lahko prepoznate in odvrnete poskuse goljufij.

Zaščitite svoje osebne podatke

Zaupnih podatkov, na primer gesel, podatkov o kreditni kartici ali po SMS-u prejetih šifer, nikoli ne posredujte po e-pošti, SMS-u ali telefonu.

Redno spreminjajte geslo

Ne uporabljate »šibkih« gesel ali enakega gesla za več računov. S takim ravnanjem povečujete izpostavljenost svojih podatkov ob vdoru v samo enega od teh računov, kar ima lahko resne posledice: vdor v e-pošto, krajo bančnih podatkov, krajo identitete, izsiljevanje…

Poskrbite, da bo vaše varno geslo vsebovalo najmanj 12 znakov z vsaj tremi od naslednjih štirih vrst znakov: velike tiskane črke, male tiskane črke, številke in posebni znaki (na primer !#?).

Zaščitite svoj računalnik s protivirusnim programom in namestite požarni zid

Poskrbite da bo vaša programska oprema na računalniku vedno posodobljena, imejte nameščen protivirusni program na računalniku in požarni zid.

Vzemite si čas in tudi v nujnih primerih in pod pritiskom preverite zahtevke za nakazila, naročila, spremembe bančnih podatkov.
  • Bodite pozorni pri zahtevah, ki vsebujejo vse 3 naslednje značilnosti: nujnost, vztrajanje in visok znesek.
  • V dvomu pokličite svoj stik na običajno telefonsko številko in ne na tisto, ki jo je posredoval goljuf.

Bodite pozorni na goljufiva sporočila

Goljufiva sporočila v smislu »phishinga« ali »spoofinga« so čedalje pogostejša in se lahko zdijo legitimna, ker vsebujejo logotipe in znamke Rexel ali ker se predstavljajo kot sodelavci Rexel, uporabljajo pa e-naslove z besedo »Rexel«.

Pri kakršni koli elektronski komunikaciji, ki izvira iz drugih domen (na primer kontakt@rex-el.com, kontakt@reksel.net, kontakt@rexel.org, kontakt@rexel.net, …) in morda vsebuje ime sodelavca Rexel, gre lahko za poskus prevare, zato je treba biti posebej previden in o tem obvestiti info@rexel.si.

Če prejmete tako e-poštno sporočilo:

  • Ne odgovarjajte in ne klikajte na ponujene povezave.
  • Nikoli ne pošiljajte bančnih ali osebnih podatkov.
  • E-poštno sporočilo izbrišite iz e-poštnega nabiralnika.

Dodatne informacije

Z morebitnimi vprašanji se lahko obrnete tudi na naslov: etrgovina@rexel.si

Informacije o varovanju podatkov in zasebnosti uporabnikov si lahko preberete na tej povezavi.