Rexel logotip
Rexel logotip
Rexel logotip

Razsvetljava

Razsvetljava2023-11-28T09:57:18+01:00

Svetloba je pomemben dejavnik, ki med drugim vpliva tudi na počutje, produktivnost in zdravje. Ustrezna razsvetljava oz. osvetlitev doma, delovnega okolja, delovnih mest, skladišč, zunanjosti in ostalih okolij, je osnovna zahteva in potreba vsakega objekta. Rexel ponuja najučinkovitejše izdelke za izboljšanje svetlobne učinkovitosti instalacij. Visokozmogljive LED diode so petkrat svetlejše in trajajo desetkrat dlje, hkrati pa zmanjšajo porabo energije in stroške vzdrževanja ter optimizirajo kakovost svetlobe.

razsvetljava

Zakaj izbrati Rexel?

Zgoraj naštete storitve in bogat nabor kvalitetnih izdelkov zanesljivih proizvajalcev in blagovnih znamk ponujamo za vseh pet najbolj pomembnih področij na segmentu razsvetljave. Poleg tega vam nudimo celostne rešitve svetovanja in izdelavo simulacij, izdelavo energetskih izračunov in pripravo projektov na različnih področjih razsvetljave.

Razsvetljava športnih objektov in igrišč

Športna prizorišča predstavljajo velik izziv za razsvetljavo, saj šport ni le rekreacija, trening in tekmovanje, temveč je zmeraj bolj tudi način življenja in zabava.

Kandelabri za javno razsvetljavo in stebri za daljnovode

Kandelabri za javno razsvetljavo so nepogrešljiv sestavni del oblikovanja zunanjega okolja, postajajo pa tudi komunikacijska točka v sodobnih pametnih mestih.

vprašanja in odgovori

FAQ – Pogosta vprašanja in odgovori

Verjamemo, da o razsvetljavi že veliko veste. Kljub vsemu vam želimo na tem mestu ponuditi čim več informacij, da boste lahko izbrali pravo razsvetljavo za vaš prostor, pa naj bo to delovni prostor, industrijski obrat, delavnica ali šola. V kolikor imate za naše prodajne strokovnjake dodatno vprašanje, pa vam bodo nanj z veseljem odgovorili, zato ne odlašajte s klikom na spodnji gumb.

Katere barve svetlobe so primerne za različne prostore?2022-09-16T14:21:32+02:00

Za bivalne prostore, ki so namenjeni sprostitvi (spalnice in dnevne sobe), je primernejša toplo bela svetloba. Nevtralno bela svetloba deluje na človeka poživljajoče, zato je primerna za ostale prostore – delovne prostore, industrijske obrate, pisarne, šole, delavnice…

Kaj pomenijo oznake za barvo svetlobe?2022-09-16T14:23:12+02:00

Barvo svetlobe delimo na tri skupine:

  • od 2500K do 3300K – toplo bela,
  • od 3300K do 5300K – nevtralno bela,
  • več kot 5300K – hladno bela.
Kaj pomeni pojem “barvna temperatura svetlobe”?2022-09-16T14:24:15+02:00

Barvna temperatura svetlobe nam pove barvo svetlobe med 2500 in 8000 Kelvina. Nižja, kot je, bolj je svetloba tople oziroma rumene barve in obratno, višja, kot je, bolj je svetloba hladna, bolj je bele oziroma modrikaste barve.

Po čem se razlikujejo svetlobni viri?2022-09-16T14:26:27+02:00

Svetlobne vire delimo na žarnice in sijalke. Pri žarnicah nastaja svetloba z žarjenjem žarilne nitke (klasične in halogenske žarnice), pri sijalkah pa nastaja svetloba s sevanjem svetlobe po principu razelektritve (varčne, fluorescenčne, metalhalogenidne, natrijeve in LED sijalke).

Rexel novosti razsvetljava

Go to Top