Rexel logotip
rexel logo

Razsvetljava

Razsvetljava2022-10-25T16:49:37+02:00

Svetloba je pomemben dejavnik, ki med drugim vpliva tudi na počutje, produktivnost in zdravje. Ustrezna razsvetljava oz. osvetlitev doma, delovnega okolja, delovnih mest, skladišč, zunanjosti in ostalih okolij, je osnovna zahteva in potreba vsakega objekta. Rexel ponuja najučinkovitejše izdelke za izboljšanje svetlobne učinkovitosti instalacij. Visokozmogljive LED diode so petkrat svetlejše in trajajo desetkrat dlje, hkrati pa zmanjšajo porabo energije in stroške vzdrževanja ter optimizirajo kakovost svetlobe.

razsvetljava
Storitve s področja razsvetljave

Zakaj izbrati Rexel?

Zgoraj naštete storitve in bogat nabor kvalitetnih izdelkov zanesljivih proizvajalcev in blagovnih znamk ponujamo za vseh pet najbolj pomembnih področij na segmentu razsvetljave. Poleg tega vam nudimo celostne rešitve svetovanja in izdelavo simulacij, izdelavo energetskih izračunov in pripravo projektov na različnih področjih razsvetljave.

notranja razsvetljava

Tukaj gre predvsem za poslovne prostore, izobraževalne ustanove, nakupovalne prostore, industrijska okolja ter prostore za bivanje in razvedrilo. To so prostori za ustvarjalnost, komuniciranje, interakcijo in navdih, kjer dobre svetlobne razmere prispevajo k dobremu počutju in motivaciji njihovih prebivalcev.

Preverite ponudbo

zunanja razsvetljava

S tehnično zunanjo razsvetljavo osvetljujemo prometne poti, kjer je ob energijski učinkovitosti osnovna naloga razsvetljave zagotavljanje prometne in splošne varnosti. Razsvetljava bivalnih območij v naseljih zahteva še razmislek o skladnem oblikovanju z arhitekturo zunanjega okolja.

Preverite ponudbo

zasilna razsvetljava

Zasilna razsvetljava je izjemno pomemben segment osvetljevanja, saj mora v ključnih trenutkih zagotoviti svetlobne pogoje za varno evakuacijo iz objektov, preprečiti paniko in usmerjati ekipe za posredovanje v objektih, ko iz različnih razlogov ne deluje splošna razsvetljava.

Preverite ponudbo

Razsvetljava športnih objektov in igrišč

Športna prizorišča predstavljajo velik izziv za razsvetljavo, saj šport ni le rekreacija, trening in tekmovanje, temveč je zmeraj bolj tudi način življenja in zabava.

Kandelabri za javno razsvetljavo in stebri za daljnovode

Kandelabri za javno razsvetljavo so nepogrešljiv sestavni del oblikovanja zunanjega okolja, postajajo pa tudi komunikacijska točka v sodobnih pametnih mestih.

vprašanja in odgovori

FAQ – Pogosta vprašanja in odgovori

Verjamemo, da o razsvetljavi že veliko veste. Kljub vsemu vam želimo na tem mestu ponuditi čim več informacij, da boste lahko izbrali pravo razsvetljavo za vaš prostor, pa naj bo to delovni prostor, industrijski obrat, delavnica ali šola. V kolikor imate za naše prodajne strokovnjake dodatno vprašanje, pa vam bodo nanj z veseljem odgovorili, zato ne odlašajte s klikom na spodnji gumb.

Vprašajte nas
Katere barve svetlobe so primerne za različne prostore?2022-09-16T14:21:32+02:00

Za bivalne prostore, ki so namenjeni sprostitvi (spalnice in dnevne sobe), je primernejša toplo bela svetloba. Nevtralno bela svetloba deluje na človeka poživljajoče, zato je primerna za ostale prostore – delovne prostore, industrijske obrate, pisarne, šole, delavnice…

Kaj pomenijo oznake za barvo svetlobe?2022-09-16T14:23:12+02:00

Barvo svetlobe delimo na tri skupine:

 • od 2500K do 3300K – toplo bela,
 • od 3300K do 5300K – nevtralno bela,
 • več kot 5300K – hladno bela.
Kaj pomeni pojem “barvna temperatura svetlobe”?2022-09-16T14:24:15+02:00

Barvna temperatura svetlobe nam pove barvo svetlobe med 2500 in 8000 Kelvina. Nižja, kot je, bolj je svetloba tople oziroma rumene barve in obratno, višja, kot je, bolj je svetloba hladna, bolj je bele oziroma modrikaste barve.

Po čem se razlikujejo svetlobni viri?2022-09-16T14:26:27+02:00

Svetlobne vire delimo na žarnice in sijalke. Pri žarnicah nastaja svetloba z žarjenjem žarilne nitke (klasične in halogenske žarnice), pri sijalkah pa nastaja svetloba s sevanjem svetlobe po principu razelektritve (varčne, fluorescenčne, metalhalogenidne, natrijeve in LED sijalke).

Rexel novosti razsvetljava

 • Akicjska ponudba Philips, ki vam ob nakupu nad 150€ prinaša tudi BT zvočnik Martins.

  Poglej objavo
 • Akicjska ponudba svetilk THORNeco iz zaloge: Anna Vario, ELSA, EMMA, LARA, LEO.

  Poglej objavo
 • Dobavitelj LEDS-C4 je dopolnil svoj širok asortima še s ponudbo varnostnih svetil.

  Poglej objavo
 • Proizvajalec THORN stalno dopolnjuje družino z novimi, bolj izpopolnjenimi svetilkami.

  Poglej objavo
Go to Top