Etherma: IR paneli in ogrevanje

Etherma: IR paneli in ogrevanje

Objavil/a |Datum objave: 29. 09. 2022|Oznake: , , |

Ko pomislimo na toploto, se nam v mislih takoj prikaže vzhajajoče sonce. Seveda, nenazadnje nas v zimskem času, ko so stopinje pod ničlo, zunaj prijetno greje. Predvsem, ko sedimo pred gorsko kočo med smučarskim premorom, naslonjeni na steno koče. Toda, ali ste se kdaj že vprašali, čemu je tako? Skrivnost se glasi: infrardeče sevanje. Fizikalno gledano je infrardeče sevanje elektromagnetni val, ki leži pod rdečo svetlobo in zato ni viden, ga pa jasno občutimo. Zveni sicer dokaj zapleteno, vendar je razlaga povsem preprosta. Namesto da se segreva zrak, trda telesa, kot so stene, pohištvo in ljudje, neposredno absorbirajo toplotno sevanje. Koža sprejme žarke in takoj se pojavi prijeten občutek. Stene in pohištvo dodatno služijo kot zbiralniki toplote, ki nato toploto postopoma oddajajo v prostor. To visoko učinkovito infrardečo tehnologijo se uporablja na edinstven način za ogrevanje vaših štirih zidov, zimskih vrtov in teras.

Varčno

Zahvaljujoč večjemu občutku toplote se obratovalni stroški znižajo. Nabava, predvsem pa vzdrževanje infrardečih grelnikov je veliko ugodnejše kot pri ostalih sistemih ogrevanja.

Prilagodljivo

Za vsako področje uporabe pravilna infrardeča rešitev.

Učinkovito

Toplota nastane tam, kjer jo potrebujemo. 100-odstotno brez izgube. Zahvaljujoč natančnemu uravnavanju sami določite, kje in kdaj se bo ogrevalo.

etherma IR paneli

Infrardeči grelniki LAVA za notranjo uporabo

Po čem se razlikujejo pusti bivalni prostori od doma? Po udobnosti. Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali renovacijo: z dizajnerskim infrardečim grelnikom ETHERMA LAVA se bo v vaše štiri stene naselila udobje in prijetna prostorska klima. Zmrzovanje v prehodnem obdobju? Suh zrak zaradi ogrevanja? Tudi to je stvar preteklosti, kot tudi slabo temperirani prostori in prekomerni stroški ogrevanja.

IR paneli Etherma Lava

Učinek sevanja

Toplotno sevanje poteka maksimalno naprej in zahvaljujoč optimalni izolaciji hrbtne strani komajda ne prihaja do izgub nazaj. Zaradi velikih sevalnih površin ter homogene površinske temperature infrardečih grelnikov se prostor enakomerno segreje in ne samo na določenih območjih (ni asimetrije sevanja).

Idealni materiali za več toplote

Merodajna za kakovost je površinska sestava infrardečega grelnika. Pri tem uporabljajo kakovostne površinske materiale, kot je steklo ali keramika. Tako je optimalen učinek sevanja v prostoru zagotovljen.

Dizajn

Infrardeči grelnik LAVA navdihuje s svojim plemenitim dizajnom. Različne površine in izvedbe naših izdelkov LAVA so tako raznolike kot vaši bivalni prostori. Okrasite npr. svoj infrardeči grelnik z lastnim vzorcem po želji – LAVA DYL 2.0 vam to omogoča. Eno pa je skupno vsem izvedbam: vse so obdelane brez okvirja in brezhibno.

Varnost brez kompromisov

Kljub hitri fazi segrevanja dve temperaturni omejevali preprečujeta pregrevanje ter nevarnost opeklin ob dotiku panela. 6 mm debel površinski material ter s Teflonom izoliran in na visoke temperature obstojen dvopolni grelni prevodnik zagotavljata največjo varnost.

Made in Austria

Da bi zadovoljili vsakodnevne visoke zahteve uporabnikov, podjetje ETHERMA infrardeče grelnike LAVA razvija in proizvaja iz kakovostnih materialov v Avstriji. V obeh salzburških proizvodnih obratih infrardeče grelnike proizvajajo v skladu z največjim, mednarodnim standardom. Njihovi strokovnjaki pa seveda nato opravijo tudi ustrezno kontrolo kakovosti.

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave