Na zalogi: sponke Wago

Na zalogi: sponke Wago

Objavil/a |Datum objave: 12. 05. 2022|Oznake: , , |

V časih, ko so velik problem dobave in dobavni roki materialov, ki nam otežujejo naše vsakdanja opravila, ter zamikajo naše projekte, vam z veseljem predstavljamo sponke WAGO, ki jih poleg vseh karakteristik odlikujeta stalna razpoložljivost in kratki dobavni roki.

Sodobna tehnologija vpenjanja

WAGO – sodobna tehnologija vpenjanja je sodobna rešitev s prednostmi na vseh področjih uporabe vzmetnih sponk. Uporaba TOPJOB® S vzmetnih sponk omogoča preprostost, zanesljivost ter funkcionalnost. Tehnologija WAGO sponk ustreza vsem vrstam prevodnikov, katerih prednost je ta, da ni treba pripraviti vodnika, preden ga vstavimo v samo sponko. Tako trdi kot tudi mehki vodnik lahko vstavimo v sponke brez kakšnih koli orodij, saj nam to omogoča WAGO-ov princip »push in« CAGE CLAMP®.

3 prednosti uporabe sponk WAGO

 • Enostavnost – že pripravljeno žico preprosto vstavimo; priklop je zanesljiv in odporen na vibracije.
 • Varnost – optimalna zasnova povezave zagotavlja visoko izvlečeno silo in odpornost na vibracije.
 • Zanesljivost – eden najvarnejših PUSH-IN priklopov na svetu.

Če želimo vodnik vzeti iz sponke, moramo uporabiti orodje (izvijač). Izvijač vstavimo v pripravljeno odprtino, v kateri s pritiskom v odprtino sprostimo vzmet in na ta način odstranimo vodnik iz sponke.

Push-in Cage Clamp®

Vložek Cage Clamp® je univerzalna povezovalna tehnologija za vse vrste prevodnikov, ki zagotavljajo preprostost zaključevanja. Premeri, ki jih lahko uporabimo v vložku Cage Clamp, so od 0,14 do 25 mm2. Ta pravokotna “kletka” je uporabljena v celotnem naboru izdelkov WAGO avtomatizacije, elektronskega vmesnika in medsebojno povezan proizvodov.

Uporaba samega Push-in Cage Clamp sistema je zelo preprosta. Vodnik se preprosto potisne v napravo, pri čemer ne potrebujemo nobenega posebnega orodja. Za odstranitev vodnika pa potrebujemo orodje, da sprostimo vzmet in vodnik izvlečemo iz sistema.

push in cage wago

Dimenzije prevodnika se gibljejo od 0,08 do 35 mm². Vpenjalna enota je sestavljena iz dveh elementov: Cage Clamp® in trenutne vrstice. Sama vpenjalna enota ne prenaša bremena na izolacijo. Izdelan je iz zelo kakovostnih vzmeti iz krom-nikelj jekla. WAGO je to tehnologijo izumil že leta 1977 in danes predstavlja globalni industrijski standard za električne povezave sistemov.

Uporaba Push-in Cage Clamp:

 • odprete vpenjalno enoto
 • vstavite vodnik
 • sprostite objemko

Power Cage Clamp

Uporablja se za velike vodnike, kjer se prevodniki gibljejo od 10 do 185 mm². Tukaj se uporablja orodje »T- ključ«. T-ključ prenaša vrtenje na cilindrično pritrdilne vijake, iz katerih so izdelani izolacijski materiali. To stisne vzmet in odpre vpenjalno enoto.

wago cage clamp

Uporaba Power Cage Clamp

 • zavrtite T-ključ v nasprotni smeri urinega kazalca do postaje
 • nato potisnite oranžno zaklepanje na »tab«, da se objemka zaklene in odpre za prostoročno ožičenje
 • zatem vstavite odvodni vodnik v vpenjalno enoto, dokler ne dosežete oznake »Back stop«
 • sledi kratek zasuk v nasproti urinega kazalca, s čimer sprostimo vzmet, ki pritrdi vodnik

Push wire

Ta povezovalna tehnologija je izdelana za trde vodnike. Prevodnik, ki se uporablja za premagovanje kontaktne sile vpenjalne vzmeti, preprosto potiskamo v vpenjalno enoto, ki je občutljiva in se prilagaja prevodniku. Laminirana vpenjalna vzmet je nameščena na bakreno tokovno vrstico. Struktura zagotavlja, da je vsak vodnik pritrjen na ločenem položaju vpenjalne enote. Konstrukcija luknje v obliki lijaka preprečuje nenamerno povezavo več prevodnikov v eni vpenjalni enoti. Tehnologija PUSH WIRE® je obsežna in se uporablja v priključkih spojne škatle.

push wire

Zakaj uporabiti opisane tehnologije?

 • izniči čas zategovanja vijakov
 • posebno orodje ni potrebno
 • CAGE CLAMP® je preprost za uporabo: odpre se vpenjalna enota – vstavi se vodnik ter sprosti vpenjalna enota
 • pritrditev CAGE CLAMP® preprosta

Tehnologija povezovanja zagotavlja varno povezavo preko vnaprej predvidenega vpenjanja sile, ki se samodejno prilagodi prečnemu prerezu prevodnika.

Težave s stiki lahko nastanejo z vijačno povezavo zaradi deformacije materiala pri zategovanju sponke. WAGO brez-vijačna sponka zagotavlja optimalni pritisk na vodnik, ki ni izpostavljen deformaciji zaradi spoja. Vpenjalne vzmeti so preizkušene v ekstremnih pogojih, ki kljubujejo vsem vplivom, kot je korozijski ter temperaturni. Prestale so mehanske, električne in okoljske teste, ki so specifični za posamezna področja industrije. Sistem je testiran tudi na udarce vrednosti 500 g (skupne vrednosti so 15-25 g) in pri ekstremnih temperaturnih spremembah; od -40 °C do + 70 °C (simulirani po standardu EN 60068-2-14).

WAGO TOPJOB S ima visoko kakovost stika, ki ni odvisna od spretnosti monterja oz. poznavanja sistema. Deluje na vzmeti, ki se prilagodi velikosti vodnika ter samodejno optimalno prilagodi kakovost stika, ki ustreza vsem najvišjim zahtevam specifikacije za varno ter optimalno delovanje produkta.

Kontaktno območje je namerno zasnovano z manjšim kotom, ki zagotavlja, da dosežemo visok stik pritiska, kar še dodatno poveča varnost in zmanjša nevarnost deformacije vodnika. Objemka dinamično nadomesti silo, da ne poškoduje vodnika. Sama deformacija oz. ohlapna pritrditev je izključena.

Predstavljena tehnologija predstavlja način optimizacije sistemov, s čimer povečamo tudi njihovo zanesljivost, ki kljub raznolikim zunanjim vplivom zagotavljajo optimalno delovanje. Te lastnosti so v vsakem procesu izredno pomembne, saj želimo imeti sisteme, ki imajo maksimalne izkoristke. Vsak izpad namreč pomeni izgubo, ki pa si je ne želi nihče.

Izbira TOP JOB S sistema brez-vijačnih sponk predstavlja zagotovilo zanesljivosti, varčnosti ter enostavnosti uporabe.

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave