NIK – nadometni inštalacijski kanali

NIK – nadometni inštalacijski kanali

Objavil/a |Datum objave: 27. 06. 2023|Oznake: , , , |

Nadometni inštalacijski kanali omogočajo hitro, enostavno in estetsko izvedbo zaključka inštalacij. Namenjeni so za nadometno inštalacijo v objektih kot so pisarne, stanovanja, industrijski objekti, šole… Največja prednost kanalov NIK je, da lahko inštalacijo napeljemo naknadno. V naši bogati ponudbi lahko najdete nadometne inštalacijske kanale kvalitetnih proizvajalcev OBO Bettermann, Profil in Provinil.

Širok spekter uporabe NIK kanalov

Proizvajalci NIK kanale izdelujejo v dolžinah po 2 metra, v različnih dimenzijah ter barvnih odtenkih. Standardna barva NIK kanalov je bela, dobavljivi pa so tudi v rjavi in antracit sivi barvi. Sestavljeni so iz dveh delov: kanala in pokrova kanala. Kanal je potrebno pritrditi na steno s pomočjo vijakov ali lepila na zadnji strani. NIK kanali so izdelani iz PVC materiala in so odporni proti kemikalijam, ter imajo zadovoljivo temperaturno in mehansko odpornost.

Nik kanali končni elementi

Končni elementi

nik kanali razvodna doza

Razvodna doza

Prednosti NIK kanalov

Prednost NIK kanalov je enostavno poseganje v samo inštalacijo, z odstranitvijo pokrova brez dodatnega orodja. Inštalaterji pa izredno cenijo kvalitetne proizvajalce kanalov. Največja slabost pri nekvalitetnih kanalih je namreč prav pokrov, ki ne nudi zadostnega zapiranja. V tem primeru ta pada dol iz kanala, oziroma ne omogoča dovolj dobrega zaprtja.

Samolepilni NIK kanali

Zaradi lažje montaže so v zadnjem času popularni samolepilni NIK kanali. Njihova montaža na stene objekta je še preprostejša. Inštalater oz. uporabnik odstrani zaščito iz lepila na zadnjem dela kanala, ter ga pritisne na želeno mesto na zidu. Zaradi kvalitetnih lepil na kanalu, ta obstane na želenem mestu. Druga varianta so kotni inštalacijski kanali, ki se enostavno položijo v kot prostora. Inštalacija se nato pritrdi po vertikali in horizontali.

samolepilni nik kanali

Primeri različnih vrst montaž

Bogata ponudba nadometnih inštalacijskih kanalov NIK vas čaka v naši B2B spletni trgovini:

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave