Rešitve povezljivosti Gigamedia: projekt Nexity

Rešitve povezljivosti Gigamedia: projekt Nexity

Objavil/a |Datum objave: 06. 03. 2024|Oznake: , , , |

Predstavljamo vam študijo primera inovativne stavbe podjetja Nexity. Ta vrhunska konstrukcija, opremljena z najnovejšo Gigamedia tehnologijo upravljanja, ne le izstopa po svoji arhitekturni prefinjenosti, temveč postavlja nove standarde v učinkovitem in naprednem upravljanju ter krmiljenju procesov.

Gigamedia Nexity

Upravna stavba podjetja Nexity je bila zgrajena v sodelovanju s priznaninm arhitekturnim birojem Dubisson Architecture. Gre za 7 nadstropno poslopje z 2 nivojema garažnih parkirišč, ki v celoti zgrajeno iz lesa. Površina stavbe meri kar 15 tisoč kvadratnih metrov in ima številne certifikate, med drugim Breeam Excellent (med 10% najbolj energetsko učinkovitimi novozgrajenimi poslovnimi objekti na svetu, z izjemno nizkim ogljičnim odtisom). V današnjih časih se gradi nova generacija objektov, ki imajo v ospredju zelene gradbene tehnologije, s sistemi za nadzor in upravljanje objektov, krmilnimi sistemi tako za sistem razsvetljave kot tudi za krmiljenje ventilatorskih konvektorjev in senčil. To so zgradbe prihodnosti.

Oprema Gigamedia uporabljena pri projektu Nexity

Skupina Rexel je za stavbo Nexity dobavila kabel Cat 6A U/FTP, za enojne in delno dvojne kabelske povezave, oklopljene vtičnice RJ45 Cat. 6A, povezovalne panele, elemente za upravljanje kablov, prostostoječe komunikacijske omare 42U 800×800 s prednjimi steklenimi vrati in snemljivimi stranicam ter vso opremo in kable/vlakna optičnih povezov. V celotnem objektu govorimo o približno 1600 povezavah, nameščenih v dvignjena tla, 350 bakrenih vertikalnih povezavah in približno 48 km kabla CAT6A U/FTP.

Gigamedia Rack

V vsaki etaži so za horizontalni razvod strukturiranega ožičenja v posebnih tehničnih sobah nameščene prostostoječe omare Gigarack velikosti 42U, 800×800, s snemljivimi stranicami. V vsaki etažni komunikacijski omari je vgrajenih približno 250 priključnih komunikacijskih vtičnic. Za lažjo predstavo je torej v celotnem objektu na voljo približno 1800 priključkov, ki imajo nalogo povezati delovne postaje.

Komunikacijske vtičnice Keystone

Zanesljivost komunikacijskih vtičnic Keystone temelji na aluminijastem ohišju in z mehansko odpornostjo zagotavlja dolgo življenjsko dobo, veliko daljše od plastičnih. Za razliko od komunikacijskih vtičnic drugih blagovnih znamk je izdelana iz samo dveh delov. S praktične strani torej prihranimo veliko časa pri povezavi kablov. Prednost izdelka GIGAMEDIA je enostavnost izvedbe. Učinkovita povezava se izvede enostavno in že v prvem poskusu, ni vam je treba znova in znova pregledovati. Kljub trdni povezavi pa je možno vtičnico večkrat prestaviti, razvezati in znova povezati in ponovno izvesti zanesljivo povezavo. Nikoli nismo imeli pomislekov glede kakovosti izdelka.

Danes je tisto, kar omogoča uporabo proizvodov Gigamedia, tudi prednost distribucije s strani pomembnega partnerja, kot je Rexel in velike zaloge njihovih proizvodov na vseh prodajnih mestih. Uspeva nam dobro sodelovanje, saj nam Gigamedia prisluhne in upošteva pripombe naših sodelavcev na terenu. Uspeh namestitve je predvsem posledica enostavnosti in hitrosti namestitve in implementacije izdelkov na lokaciji, pa tudi strokovnega znanja o izdelkih in poznavanja lokacije s strani izvajalca Ertie & Fils.

Gigamedia Nexity

Lesene energijsko učinkovite zgradbe zahtevajo dodatna znanja in veščine, kot klasično grajene in je upravljanje teh objektov še bolj povezano s sistemi strukturiranega ožičenja. Vse povezave so izvedene preko vodila IP, bodisi prek povezovalnih kablov ali optičnih vlaken. Priključki so pripravljeni za vse opcijske nadgradnje, povezane s pametno gradnjo infrastrukture.

Vse izvedene povezave strukturiranega ožičenja so bile testirane in na skoraj 2000 omrežnih povezavah, kolikor jih je približno nameščenih, ni bilo skoraj nobene težave. Vsa končna testiranja mrežnih povezav pa so bila 100% uspešna.

Gigamedia

25 let sistemske garancije

Za sisteme strukturiranega ožičenja vam lahko Gigamedia izda izjavo o sistemski 25-letni garanciji. Pogoj je uporaba ustrezne opreme Gigamedia kategorije 6 in 6A, vgradnja sistema s strani izšolanega inštalaterja ter predložitev ustrezne dokumentacije. Več informacij o sistemski garanciji dobite pri naših produktnih specialistih.

Ostalo ponudbo Gigamedia najdete v naši B2B spletni trgovini:

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave