Rittal RiPanel: konfigurator za ohišja Rittal

Rittal RiPanel: konfigurator za ohišja Rittal

Objavil/a |Datum objave: 11. 04. 2023|Oznake: , , , |

Rittal že od nekdaj ponuja tudi ohišja izdelana po meri strank. Poleg dimenzij in barve ohišij, dobavljajo tudi ohišja z izrezi po željah. To je velika prednost za stranke, še posebej v primerih, ko se aplikacija ponavlja in so količine enakih ohišij z izrezi večje.

Kompleksni izdelki, kot so sistemska ohišja, načrtovana enostavno v 3D, konfigurirana individualno, in naročena hitro. Z Rittal RiPanel konfiguratorjem za ohišja je mogoče enostavno konfigurirati in naročiti tudi prilagojena ohišja, vključno z dodatki za ohišja in izrezi po željah strank.

Individualno konfiguriranje in naročanje ohišij

Lažje kot kdaj koli prej. Preprosto izbirno orodje za standardna ohišja s poudarkom na informacijah o kompatibilnosti je bilo za strokovnjake za programsko opremo v Rittalu enostavno. Zahteve pri izdelavi panelnih plošč in preklopnih naprav so namreč precej višje. Sistemski načrtovalci in oblikovalci potrebujejo konfiguratorje, ki jih je mogoče uporabiti tudi za enostavno konfiguriranje nestandardnih ohišij – z ustreznimi dodatki, preverjanjem verodostojnosti za preprečevanje napak, 3D vizualizacijo, knjižnicami z vnaprej določenimi vzorci vrtanja in neposredno povezavo z Eplan Engineering in spletno poizvedbo o ceni. Poleg tega lahko uporabniki zdaj uvozijo in postavijo svoje izreze. Tako se tudi bolj nenavadne zahteve krmilnih in nizkonapetostnih inženirjev enostavno izvajajo.

Sistemski načrtovalci imajo na dosegu roke zmogljivo konfiguracijsko orodje v obliki RiPanel konfiguratorja. Delovanje konfiguratorja je izjemno preprosto, z največjo preglednostjo in doslednostjo v celotnem inženiringu, naročanju in proizvodnih procesih.

Ohišja Rittal VX SE v e-trgovini →

RiPannel konfigurator

Prilagojeno, vendar standardno – preprosta poizvedba o ceni s klikom

Vendar pa so možne tudi prilagojene rešitve. Pri pripravi ohišja za obdelavo lahko na primer uporabnik RiPanel po želji uporabi vnaprej določene vzorce vrtanja in izreze. Postavitev izrezov je zdaj narejena grafično v 3D. To pomeni, da lahko uporabnik vedno natančno vidi, kje so izrezi v zvezi z drugimi sestavnimi deli omare.

Integrirani pregledi verodostojnosti preprečujejo morebitna napačna naročila ali napačne modele že v fazi načrtovanja. Poleg tega je mogoče konfigurirati le tiste dele, ki ustrezajo skupaj. Končno, vsi podatki so shranjeni v RiPanel in se lahko enostavno uporabljajo za naslednji projekt, tudi če so spremembe.

Visoko avtomatizirana in učinkovita proizvodnja

Razvijalci Eplan in Rittal so logično premislili o procesu proizvodnje: virtualni prototip načrtovanega ohišja se lahko prenese na proizvodne stroje za nadaljnjo NC obdelavo, z uporabo Rittal Perforex MT na primer. Podatke je mogoče prenesti tudi v nov proizvodni kontrolni sistem proizvodnega centra RiPanel Processing Center.

Primer uporabe konfiguratorja RiPannel

Bogata izbira produktov Rittal vas čaka v naši spletni trgovini:

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave