Sistemska ohišja Rittal VX SE in VX25

Sistemska ohišja Rittal VX SE in VX25

Objavil/a |Datum objave: 12. 10. 2023|Oznake: , , , |

Montažni sistemi omaric in ohišij VX25 ter VX SE imajo pametno zasnovan okvir. Notranja namestitev je mogoča na dveh montažnih ravneh, da se maksimizira uporaba prostora v omarici. Velik ohišni sistem VX25 se ponaša tudi s popolnoma simetričnim okvirjem in bistveno zmanjšano kompleksnostjo, s poenostavljeno in bolj dosledno tehnologijo združevanja, primerno za vse aplikacije.

Promocijska ponudba v mesecu oktobru in novembru

Za vsak nakup Rittalovih ohišij VX ali VX SE, boste prejeli praktično darilo – set nastavkov za orodje ter dodatno presenečenje. Akcijska ponudba velja za nakupe pravnih oseb preko e-trgovine ali v naših fizičnih poslovalnicah.

Promocija velja do 30. novembra 2023, darila pa se bodo podelila po tem datumu.

Rittal orodje

Ohišja Rittal VX SE

Povezovalna ohišja se pogosto uporabljajo kot samostoječa, vendar to ni vedno najboljši pristop. Prednosti samostoječih ohišij, kot je Rittal VX SE, so bile pogosto spregledane. To predstavlja najboljšo rešitev z obeh strani; kompaktnih ohišij Rittal AX in povezovalnih ohišij VX25. VX SE ponuja še hitrejši čas dobave in hitrejšo, enostavnejšo montažo, večjo varnost in združljivost z drugimi Rittal sistemi. Ponudba VX SE vključuje tudi 300 mm globoko različico, ki je primerna za okolja z malo prostora v sistemih za vzdrževanje stavb, na primer kot razdelilna omara.

Rittal VX SE

Varna

Ker med stranskimi ploščami, streho in okvirjem ni razmikov, to preprečuje nabiranje umazanije in prahu, kar povečuje varnost. Osnovna različica VX SE ima stopnjo zaščite IP 55, zaščito pred udarci IK 10, samodejno izenačevanje potencialov, visoko trdnost in stabilnost zaradi izjemno visoke torzijske togosti nosilnost kar 1,5 tone. Za zahtevna okolja je samostoječe ohišje Rittal opcijsko na voljo z zaščito IP 66 in NEMA 4/4x. Vgrajene plošče v podnožju pa poenostavijo napeljavo kablov tudi v ohišjih z izjemno velikim številom komponent in zagotavljajo ergonomsko izvedbo pripravljalnih del.

Enostavna

Uporaba samostoječega ohišja VX SE s širino do 1.800 mm proizvajalcem plošč ponuja velik potencial za prihranke. Na primer, lahko nadomesti majhne kombinacije do treh povezovalnih ohišij. Potem ni potrebe po tesnilih, dodatkih za pritrditev, polnilih na pritrdilni plošči ali večjem številu podnožij – kar zmanjša dodatno delo montaže in namestitve.

Hitra

V nasprotju s povezovalnimi ohišji z okvirjem in odstranljivimi stranskimi ploščami ima samostoječe ohišje ves okvir iz enega kosa jeklene pločevine ali nerjavnega jekla. Stranske plošče in streha so trdni; zato je potrebno manj komponent, naročanje in montaža pa sta veliko lažja in hitrejša. Ker so stranske plošče, streha in okvir prevodno povezani, dodatna ozemljitev okvirja ni potrebna, kar še dodatno prihrani čas.

Vsestranska

Za uporabo s sistemi za vzdrževanje stavb (ogrevanje/hlajenje/prezračevanje) Rittal ponuja VX SE ohišja z globino 300 mm. Prednosti izdelka vključujejo raznolike možnosti za vgradnjo notranjih komponent, prilagodljive možnosti napeljave kablov po zaslugi novega, modularnega sistema napeljave kablov in hitrih prilagoditev, kot so izrezi po meri uporabnika.

Združljiva

Da bi ohranil prednosti sistema povezovalnih ohišij VX25 pri namestitvi notranjih komponent, je Rittal izdelal novo samostoječe ohišje, ki je združljivo z VX25. Proizvajalcem plošč, ki prehajajo na sistem VX SE, zato ni potrebno bistveno spreminjati zasnove, sestavljanja ali namestitve komponent – vse ostaja enako. Ker je profil na dnu VX SE enak profilu VX25, je mogoče z lahkoto prenesti in namestiti talne VX komponente, kot so plošče in vodila za kable. Združljivost notranjih komponent v celotnem VX ohišju je mogoča z uporabo vodil z adapterji. To omogoča enostavno namestitev, na primer VX25 odsekov z luknjami, sistemov vodil in delno tudi montažnih plošč v VX SE. Rezultat je popolna svoboda kombinacij ohišja VX SE s katero koli opremo za VX25. Proizvajalci plošč zato ne potrebujejo posebne opreme za vgradnjo notranjih komponent v samostoječa ohišja. Namesto tega lahko preprosto uporabijo obstoječe komponente iz trenutne ponudbe izdelkov.

Rittal verjame v moč enostavnosti

Rittal VX SE je inteligentna kombinacija modularnosti, združljivosti in samostoječe zasnove – z zmogljivostjo, ki razvojnim podjetjem omogoča večjo produktivnost.

Ohišja Rittal VX25

Rittal VX25 sistemska ohišja, so bila po predhodnih petih letih razvoja, prvič predstavljena leta 2018 na Hannoverskem industrijskem sejmu. Po treh letih proizvodnje VX25 ohišij se je v lanskem avgustu s proizvodnje linije zapeljalo že milijonto ohišje.

Sistem ohišij VX25 je v celoti razvit tako, da izpolnjuje zahteve za izboljšanje produktivnosti pri proizvodnji nadzorne in stikalne opreme v skladu s standardi Industry 4.0. S sloganom “SISTEMSKA POPOLNOST. – SYSTEM PERFECTION.”, Rittal ponuja velik inovativen preskok, ki so ga omogočile številne izkušnje in intenzivno sodelovanje z končnimi uporabniki stikalnih ohišij. VX25 ponuja največjo možno kakovost in dostopnost razpoložljivih digitalnih podatkov za načrtovalce, zmanjšuje kompleksnost in omogoča hitro in varno sestavljanje. Visoko stopnjo inovativnosti dokazuje več kot 25 registriranih lastninskih pravic. Visoka stopnja inovativnosti. Osrednji del inovacije je na novo razvit okvir ohišja. Okvir določa prostor za namestitev, učinkovitost načrtovanja in sestavljanja, možnosti razširitve, stabilnost ter s tem zanesljivost in prilagodljivost v delavnici.

S kombinacijo pravega ohišja in digitalnega dvojčka nov izdelek izpolnjuje zahteve digitalizacije v prihodnosti – od spletne konfiguracije in načrtovanja do sestavljanja, avtomatizacije, logistike in vzdrževanja.

Največja novost je ta, da do sedaj še noben sistem ohišij ni bil razvit tako dosledno in sistematično, da bi zagotovil največje prednosti za uporabnike. VX25 se ujema z načinom razmišljanja proizvajalcev nadzorne in stikalne opreme – v delovanju in procesih. Prednosti za uporabnike v celotni vrednostni verigi proizvodnje nadzorne in stikalne opreme se lahko povzamejo v treh ključnih točkah: največja kakovost podatkov s stalnim zbiranjem podatkov, zmanjšana kompleksnost s prihrankom časa ter varna in hitra montaža.

Podjetje Rittal je investiralo v novo, najsodobnejšo proizvodno opremo za izdelavo novih VX25 okvirjev. Novi in popolnoma avtomatizirani sistemi za izdelavo profilov za masovno proizvodnjo s skupno 31 varilnimi roboti predstavljajo največjo kakovost v kombinaciji z natančnostjo in stabilnostjo. Rezultat je veliko večja stabilnost okvirja VX25 s 25 mm vzorcem lukenj v primerjavi s predhodnim modelom ohišij TS8, čeprav je teža obeh enaka. Popolna simetrija ogrodja je na novo razvita tehnologija ohišja, ki je zato veliko bolj enostavna. Na primer novi VX25 okvir ohišja omogoča dostop z vseh štirih strani ohišja. Zunanja dela dveh razpoložljivih nivojev nosilnega profila lahko zdaj opremite tudi neposredno z zunanje strani, brez potrebe po dodatnih delih. Enako velja za nove možnosti namestitve montažnih plošč z zanje strani. To je velika prednost, še posebej pri nameščanju težkih montažnih plošč. Dodatnih 20 milimetrov globine za namestitev elektro opreme pa omogoča več prostora za pritrditev globljih komponent v ohišje.

Zdaj obstaja veliko več enakih delov, kar pomeni manjši nabor potrebnih sistemskih dodatkov in s tem lažje naročanje, logistiko in skladiščenje.

Uporabnost ohišij VX25

Uporabnost ohišij VX25

Uporabnost VX25 ohišja potrjujejo številni kupci iz različnih branžah industrije in IT infrastrukture po vsem svetu:

 • Elektro industrija
 • Avtomobilska industrija
 • Avtomatizacija
 • Strojegradnja
 • Ladjedelništvo
 • Lesna industrija
 • Rudarstvu
 • Petro kemiji
 • Proizvodnja celuloze in papirja
 • Energetika
 • Kemijska industrija
 • Medicina
 • Obnovljivi viri energije
 • Transportu in logistiki
 • Prehranska industrija in proizvodnja pijač
 • IT sektor

Rittal VX25 sistemska ohišja so bistvo Rittala in predstavljajo enega ključnih prodajnih artiklov in so izraz našega strokovnega znanja. Na voljo so v več tisoč konfiguracijskih različicah in izpolnjuje 90 odstotkov vseh zahtev strank po vsem svetu.

 • VX25 ohišja so na voljo v naslednjih izvedbah
 • Osnovno VX25 ohišje iz jeklene pločevine
 • Osnovno VX25 ohišje iz jeklene pločevine in steklenimi sprednjimi vrati
 • VX25 ohišje za vgradno opreme za elektroniko
 • VX25 ohišje v stopnji zaščite IP66/NEMA4
 • VX25 razdelilno ohišje
 • VX25 modularno ohišje
 • VX25 ohišje za ločilna varovalčna stikala
 • VX25 ohišje v EMC zaščiti
 • VXIT ohišja za IT infrastrukturo

Ohišja, omarice in pribor proizvajalca Rittal najdete v naši B2B spletni trgovini:

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave