Strukturirano ožičenje R&M

Strukturirano ožičenje R&M

Objavil/a |Datum objave: 30. 05. 2022|Oznake: , , |

Podjetje R&M (Reichle & De-Massari AG) je bilo ustanovljeno leta 1964 in se ukvarja proizvodnjo in razvojem visoko kakovostnih komponent za strukturirano ožičenje s poudarkom na prihajajočih povezljivostih na distribucijskih tehnologijah za internetne povezave.

V svojem razvoju je podjetje R&M postajalo eno od največjih in vodilnih proizvajalcev ter distributerjev na evropskem in svetovnem tržišču inovativne tehnologije na področju vodnikov in pasivne opreme za komunikacijska omrežja.

Področja na kateri so prisotni so:

 • Fiksna in mobilna telefonija
 • Optična domača omrežja in pametna mesta
 • Podatkovni centri
 • Pisarne, industrija, pametne instalacije in internet stvari oziroma naprav
 • Programi za infrastrukturni management

Področja delovanja

Glede na povezljivost današnjega časa se je potrebno prilagoditi na usmerjenost k pametnim instalacijam. V omenjenih instalacijah se vse naprave, ki imajo vgrajeno elektroniko povezujejo na internetno omrežje. Tako povezane naprave ponujajo novo možnost kontrole in delovanja preko posebej zasnovanih povezav kot so PoE oziroma napajanje preko etherneta. Naprave ki so povezane na omenjeni način so bistveno bolj prijazne uporabnikom kot naprave povezane v klasičnih instalacijah. V tem segmentu R&M ponuja različne rešitve kot so:

Strukturirano ožičenje za distribucijske hišne sisteme

Z ustrezno kabelsko strukturo bi lahko bilo LAN omrežje tudi komunikacijska hrbtenica za avtomatizacijo stavbe. Odbori za standarde so razvili takšne strukturirane kabelske strukture v ISO/IEC 11801-6 in EN 50173-6. Ti standardi spodbujajo namenski, vnaprej nameščen strukturirani kabelski sistem na stropu. Pokrit prostor je razdeljen na ločene cone, v sredino cone pa je nameščena servisna loputa (SO). Vsaka velikost cone je definirana tako, da lahko ena brezžična dostopna točka pokrije celotno območje. Velikost območij je torej odvisna od uporabljene tehnologije WLAN. Naprave, nameščene v coni, bodo preko servisne vtičnice povezane s talnim razdelilnikom.

Zanesljivost z varnim napajanjem

Stalna električna obremenitev z visoko zmogljivostjo PoE do trenutno 90 W zahteva ustrezne vodnike in kontakte. Izdelki PowerSafe podjetja R&M so zasnovani tako, da zanesljivo podpirajo PoE na najvišji ravni.

Ključna tehnologija (PoE) napajanje preko etherneta

Inovacije, kot je Power over Ethernet (PoE), povečujejo možno uporabo IP/Ethernet in so velik dejavnik v okolju Building Automation. PoE se uporablja za napajanje terminalske opreme prek podatkovnega omrežja in priključkov RJ45. Potreba po drugih virih energije, kot so AC-napajanje ali akumulatorji, preneha obstajati. To prihrani potrebo po vzporednih vodnikih za naprave ali potrebo po potrošnem materialu – ogromen bonus pri trudu in stroških.

Led razsvetljava po PoE

Uvedba LED razsvetljave je močno spremenila zahteve za svetilke. Danes ena svetlobna enota oziroma sijalka skoraj ne potrebuje več kot 30 W moči, da ustvari potrebno osvetlitev. Ta raven moči je v območju PoE. S PoE je podatkovna povezava brezplačna in LED lučka postane inteligentna. Zdi se, da integrirani senzorji (okolje, kakovost zraka, senzorji prisotnosti) spremenijo LED svetlobo v osrednji element prihodnjega sistema upravljanja z okoljem. Uporaba PoE kot izjemno nizkonapetostnega sistema (ELV) lahko tudi bistveno spremeni okolje namestitve.

Digitalne stropne rešitve

Na podlagi DBS vodnikov je integracija naprav za ALL-IP Building Automation enostavno mogoča. Poleg WAP-ov ali IP-kamer so te naprave preprosto povezane z najbližjo servisno vtičnico. Očitno bo treba povečati število vhodov v servisnih vtičnicah, da bi se lahko prilagodilo povečanemu številu naprav v coni (1. generacija). Druga možnost je, da se v bližini servisne vtičnice (2. generacija) namesti omrežno napravo (Zone Switch) za pomnoževanje števila vhodov, ki so na voljo v coni.

Od vsega omenjenega bi vam radi še posebej predstavili R&M – ove kompetence na bakrenih in optičnih povezavah kot so:

 • zanesljivost
 • dobavljvost
 • podpora
 • garancije na vgrajene sisteme
 • izobraževanja
 • neprestan razvoj novih rešitev

Poseben poudarek je potreben tudi nato, da je vsa njihova oprema certificirana v neodvisnih laboratorijih.

Potrebni certifikati za izdajo 25 letnih garancij

rm ožičenje
rm ožičenje
Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave