Zaščitna stikala Gewiss ReStart

Zaščitna stikala Gewiss ReStart

Objavil/a |Datum objave: 15. 11. 2023|Oznake: , , |

Razvoj in proizvodnja elektrotehničnih izdelkov se v prvi vrsti osredotoča na varnostne mehanizme, s katerimi je standard varnosti vedno postavljen na prvo mesto. Linija izdelkov ReStart je bila ustvarjenja za varnost, vsebuje pa paleto naprednih RCCB naprav, ki odlično delujejo v vseh okoljih – v stanovanjskih, industrijskih in terciarnih. ReStart predstavlja idealno rešitev za neprekinjeno oskrbo.

Dva koncepta varnosti

  • Gewiss ReStart, ki omogoča neprekinjeno oskrbo v primeru izklopa zaradi motnje. Naprave ponastavijo RCCB stikalo, po tem, ko preverijo, da v sistemu ni napake.
  • Gewiss ReStart Autotest PRO, ki prinaša najvišjo raven varnosti, s samodejnim periodičnim testom RCD, brez prekinitve napetosti sistema.
Gewiss Restart
Gewiss ReStart

Gewiss ReStart

ReStart samodejno opravi ponastavitev po izklopu zaradi napake, kar zmanjša neprijetnosti, ki ob tem nastanejo in prepreči škodo na vseh področjih (stanovanjska, terciarna ali industrija). Naprave ReStart se ponastavijo in vklopijo napajanje šele po tem, ko preverijo delovanje sistema. To pomeni, da je vedno zagotovljena varnost ljudi in predmetov ter da je vedno odpravljena morebitna nevarnost električnega udara.

Restart je še hitrejši. Vse različice naprav omogočajo kontrolo in ponastavitev stikala v zgolj 10 sekundah.

ReStart naprave so na voljo v različicah PRO in TOP. Restart PRO omogoča nenehno zaščito in nadzor nad napajanjem. Če se stikalo sproži, nenehno preverja stanje napajanja v stalnih intervalih, dokler ni bila napaka potrjena in odpravljena, takrat pa se ponastavi.

Alternativa so različice TOP, ki so idealne za komercialne in industrijske objekte. Ta različica omogoča nastavitev časovnega intervala samodejne ponastavitve stikal, pri katerih se lahko nastavi tudi vnaprej določeno število poskusov ponastavitve.

Zahvaljujoč svojim lastnostim lahko ReStart uporabljamo za različne namembnosti – od stanovanjskih do komercialnih in industrijskih objektov, kakor tudi za druge posebne aplikacije. Zanesljivost in neprekinjenost napajanja je posebej primerna tudi v objektih, ki so oddaljeni ali težko dostopni. Tam lahko znižamo stroške nepotrebnih obiskov serviserjev oz. tehnikov na terenu za situacije, kot so lažni alarmi ali začasni izpadi.

Gewiss ReStart Autotest PRO

Restart Autotest PRO je edina naprava na trgu, ki lahko izvaja periodična varnostna testiranja RCCB, ne da bi prekinil napajanje sistemov. To funkcijo omogoča posebni obvodni kontaktni system, patentiran s strani podjetja Gewiss. Takšen system prepreči nevšečnosti, ki bi jih povzročila prekinitev napajanja ali razlike v napetosti.

Naprave ReStart Autotest PRO opravljajo testiranje vsakih 28 dni, kar zagotavlja najvišji nivo varnosti uporabnikov in absolutno učinkovitost zaščitenih naprav. To omogoča najvišjo RCCB zaščito tudi čez daljša obdobja.

Sistemi ReStart Autotest PRO, tako kot ReStart PRO, nadzorujejo status izolacije brez časovne omejitve. Da se zagotovi visok nivo varnosti v vseh aplikacijah, pa je ReStart Autotest PRO na voljo v 2P in 4P verzijah, za eno in trifazne distribucijske sisteme.

gewiss restart pro

Gewiss ReStart – varnost, vedno in povsod

Vso ostalo ponudbo proizvajalca Gewiss najdete v naši B2B spletni trgovini:

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave