Gewiss Green Wall – prvovrstne rešitve za gradbeni sektor

Gewiss Green Wall – prvovrstne rešitve za gradbeni sektor

Objavil/a |Datum objave: 08. 03. 2023|Oznake: , , , |

Podometni sistemi serije Gewiss Green Wall namensko zasnovani za električne sisteme v stavbah z votlimi stenami in mavčnimi konstrukcijami.

Mavčne plošče so material, ki se pogosto uporablja v gradbeništvu in pohištvenem sektorju za izdelavo sten, spuščenih stropov in dvignjenih tal. Tovrstna rešitev je vedno bolj priljubljena tako pri obnovi obstoječih objektov, kot pri gradnji novih domov.

Te nove gradbene zahteve so poudarile potrebo po posebnem električnem sistemu, ki je namenoma zasnovan za konstrukcije iz mavčnih plošč. Serija Gewiss Green Wall je odgovor na te nove gradbene trende. Sistem sestavljajo štiri proizvodne linije: ohišja in plošče, razdelilne omarice, omarice za gospodinjske aparate, KNX naprave in omarice za vtičnice.

Green Wall podometne doze

Serija Green Wall uvaja koncept jezičkov za pritrditev ohišij, plošč, doz za vtičnice z vtičnicami in razdelilnih doz. Sistem jezičkov je prilagodljiv, primeren za vse montažne situacije; uporabniku prijazni zavihki pospešijo pozicioniranje in pritrditev posod. V škatlah s pritrdilnimi jezički imajo zunanji robovi posebne referenčne oznake za vodenje postopka lovljenja listov, kar olajša pripravo na rezanje. Novi sistem podometne montaže podjetja Gewiss je še posebej primeren za votle stene ali stene iz mavčnih plošč, zahvaljujoč tudi kovinskim sponkam na dozah za gospodinjske štedilnike. Te objemke zagotavljajo varno in hitro pritrditev; nemogoče jih je izgubiti, če se zrahljajo, pa samodejno zdrsnejo v poseben sedež. Primerno tudi za dvoploščne stene. Ta mehanizem olajša odstranitev škatle, ko je to potrebno.

Različni načini pritrjevanja, ki jih ponuja nova serija podometnih sistemov Gewiss, omogočajo kakršne koli posege na stene objekta: na kovinske okvirje, zidane stene ali pločevine.

Gewiss vtičnice

Ohišja in razdelilne omarice

Ohišja CDKi in plošče za premične stene in stene iz mavčnih plošč so modernega stila, s širokim sprednjim delom in izvlečnim okvirjem, ki je primeren za ločevanje tokokrogov z delilniki. Veliko razpoložljivega prostora olajša vstavljanje in pritrjevanje vodov ter posledično vstavljanje žic in držanje vse opreme in ustreznega ožičenja na mestu. Ponudba je na voljo v 5 velikostih (12-72 modulov). Izjemno robustna vrata so na tečajih z elastičnimi elementi in se lahko odprejo za več kot 180°. Številni dopolnilni elementi zagotavljajo neskončne konfiguracije za plošče in ohišja. Zadnje montažne doze ohišij in razdelilnih plošč so opremljene s posebnimi jezički za pritrditev na kovinske okvirje. S pomočjo posebnih vijakov za uporabo z mavčnimi ploščami se hrbtna montažna škatla plošče ali ohišja pritrdi na kovinski okvir s pomočjo jezičkov. Škatle za zadnjo montažo so opremljene s konicami za enostavno lovljenje listov pri pripravi na rezanje.

Gewiss Omarice

Škatle za modularne serije

Pravokotne doze Green Wall so idealna rešitev za vgradnjo hišnih in domačih štedilnikov. Izbor vsebuje pravokotne škatle za modularne serije 2, 2+2, 3, 4, 6 in 8 skupin ter posebne škatle za ukazne plošče in zaslone na dotik.

Enostaven in samozaklopni dovodni sistem cevi je patent podjetja Gewiss, ki drži cev na mestu brez uporabe dodatnih kompletov. Poleg tega je cev mogoče vrteti, medtem ko je vstavljena v škatlo, kar olajša montažo. Učinkovit prostor v škatli omogoča enostavno ožičenje naprave, izjemna robustnost in odpornost na zmečkanine ali mehanske obremenitve pa zagotavljata optimalno kakovost in zanesljivost izdelkov.

Montaža poteka preko sprednje strani pločevine, tako da je škatle enostavno upravljati med pozicioniranjem, vzdrževanjem, razširitvami ali prenovami. Posebna oblika kovinske objemke zagotavlja varno in hitro pritrditev škatle tudi na stene iz dvojnih plošč. Na dozah so izbojne odprtine za ohišne napeljave premera 20 ali 25 milimetrov ter odpiralni profili za napeljave 16 in 32 milimetrov. Postavljeni so tako, da dobro izkoristijo razpoložljivi prostor in na najboljši način upravljajo gibanje cevi v obe smeri.

Razvodne omarice in omarice za stikalne vtičnice

Družina Green Wall vključuje standardne razvodne omarice z DIN letvijo, vgrajeno v zadnjo montažno omarico, visoko zmogljive pokončne omarice in podometne omarice za preklopne vtičnice (horizontalne 44IB in navpične 67IB).

Standardne in domotic razvodne doze so na voljo v štirih različnih velikostih (vključno z eno s prozornim pokrovom za nadzorovana ekvipotencialna ozemljitvena vozlišča), ki ponujajo dovolj prostora za namestitev in pritrditev vodov ter nato vstavljanje kablov. Poleg tega DIN letev, vgrajena v zadnjo montažno omarico, omogoča enostavno namestitev naprav in priključnih blokov. In hrbtne montažne doze imajo tudi posebne reference za pritrditev na zidane stene s pomočjo stenskih vložkov, z naknadnim pozicioniranjem plošč iz mavčnih plošč; to je še posebej priročno v primeru prenove.

podometne doze Gewiss

Visoko zmogljive doze Green Wall so najboljša rešitev za izdelavo sistemskih pokončnic, saj lahko sprejmejo večje število vodov – tudi znatnega premera – vzdolž navpičnih in vodoravnih sten. Pravzaprav so izbokline na straneh škatel zasnovane za vstavljanje cevi in valovitih kabelskih kanalov s premerom do 75 milimetrov.

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave