Rexel logotip
Rexel logotip
Rexel logotip
xReCHARGE polnilnice za EV2024-04-16T15:26:05+02:00
xReCHARGE PLATFORMA

Polnilnice za EV na ključ.

xReCHARGE je celostna platforma za polnjenje električnih vozil. Postavitev, zagon in upravljanje polnilnice v enem.

polnilnice za ev xReCharge
xReCharge logo

V svetu, ki se nenehno razvija in v katerem se trajnost srečuje s priročnostjo, vam predstavljamo našo rešitev Rexel xReCHARGE električne polnilnice na ključ.

Električna vozila z ničelnimi emisijami in brez kompromisov utirajo pot v svetlejšo prihodnost. Njihov delež na cestah se vsako leto povečuje in ta krivulja vedno bolj raste. Naša storitev tako rešuje izzive, s katerimi se soočajo tisti, ki si želijo poleg same postavitve polnilne infrastrukture, tudi z njo kvalitetno in zelo enostavno upravljati, saj vključuje poleg polnilnic svetovno znanih proizvajalcev tudi montažo in zagon, nadzor ter izjemno enostaven način plačevanja.

xReCHARGE CELOSTNA REŠITEV

Električne polnilnice na ključ

Nalagam...
polnilnica za ev wallbox
Model Nazivni tok (A) OCPP Dinamičen Šifra izdelka
WALLBOX Pulsar PRO 32 DA DA 2847895
WALLBOX SUPERNOVA 400 DA DA 2809646
NGEN EV11 16 DA DA 2849842
ETREL Inch PRO 32 DA DA 2793920
aplikacija
aplikacija
montaža polnilnice

Vas zanima partnerstvo?

Če sklenete partnerstvo z nami, boste kot inštalater prejeli ekskluzivne ugodnosti za postavitev polnilne xReCHARGE infrastrukture.

polnilnice nakup

Vas zanima naša rešitev?

Poleg nakupa polnilnic svetovno priznanih proizvajalcev, vam priskrbimo še montažo in upravljanje v kompletu s plačilnim sistemom.

Celovita rešitev
Pogosta vprašanja in odgovori

FAQ / QA

Ali je možno spremljati svoje stroške polnjenja in porabo?2024-03-12T12:11:58+01:00

Da, številna polnilna omrežja ponujajo spletne platforme ali mobilne aplikacije, ki uporabnikom omogočajo, da spremljajo svoje stroške polnjenja in zgodovino uporabe. Te platforme običajno zagotavljajo podrobne informacije, kot so trajanje seje polnjenja, porabljena energija, skupni stroški in celo prihranjeni izpusti ogljikovega dioksida v primerjavi s tradicionalnimi bencinskimi vozili. Spremljanje stroškov polnjenja in uporabe vam lahko pomaga pri boljšem upravljanju obratovalnih stroškov vašega električnega vozila in optimizaciji vaših polnilnih navad. To in še več vključuje Rexelova platforma xReCHARGE.

Ali so za uporabo polnilnih postaj potrebne članarine ali naročnine?2024-03-12T12:08:11+01:00

Nekatera polnilna omrežja lahko od uporabnikov zahtevajo, da se za dostop do njihovih polnilnih postaj prijavijo na članski ali naročniški načrt. Ta članstva pogosto ponujajo ugodnosti, kot so znižane cene polnjenja, dostop do ekskluzivnih polnilnih omrežij ali prednostni dostop do polnilnih postaj ob konicah. Vendar pa številne polnilne postaje ponujajo tudi možnosti plačila po načelu “plačaj po potrebi” za tiste, ki se ne želijo zavezati k članstvu.

Kako lahko plačam polnjenje svojega električnega vozila na javni polnilni postaji?2024-03-12T10:56:32+01:00

Večina javnih polnilnih postaj sprejema plačilo na različne načine, vključno s mobilnimi aplikacijami, kreditnimi/debetnimi karticami in včasih tudi z gotovino. Nekatera polnilna omrežja zahtevajo, da se predhodno prijavite na račun in posredujete podatke za plačilo, druga pa ponujajo možnost plačila po sistemu “AD HOC” kot je to Rexelova platforma xReCharge.

Kako poiščem polnilne postaje za svoje električno vozilo?2024-03-12T10:35:25+01:00

Na voljo so različne mobilne aplikacije in spletna mesta, ki ponujajo zemljevide polnilnih postaj za električna vozila, vključno s priljubljenimi, kot so xReCHARGE, PlugShare, ChargePoint in Teslino omrežje Supercharger. Te aplikacije vam omogočajo, da poiščete polnilne postaje na svoji poti, preverite razpoložljivost ter včasih celo sprožite in plačate polnjenje neposredno s pametnega telefona. Tako je pri Rexelovi xReCHARGE platformi. Poleg tega številni proizvajalci električnih vozil ponujajo vgrajene navigacijske sisteme, ki vključujejo lokacije polnilnih postaj.

Ali lahko vozilo lahko napolnim doma?2024-03-12T10:20:52+01:00

Da, električno vozilo lahko polnite doma s standardno gospodinjsko vtičnico (raven 1) ali z namestitvijo polnilne postaje (raven 2). Polnjenje na ravni 1 je počasnejše, vendar je lahko priročno za polnjenje čez noč (splošno ni priporočljivo zaradi izgub energije in same varnosti polnjenja). Polnilne postaje 2. stopnje omogočajo hitrejše polnjenje in so priporočljive za hitrejše polnjenje doma, zlasti za električna vozila z daljšim dosegom.

Katere vrste polnilnih postaj so na voljo za električna vozila?2024-03-12T10:15:16+01:00

Obstajajo tri glavne vrste polnilnih postaj za električna vozila:

Raven 1: klasična šuko vtičnica (ni priporočljivo, zaradi izgub energije in same varnosti). Uporabljajo se za nočno polnjenje doma in javno polnjenje ostalih električnih premikal.

Raven 2: AC polnilnica z vtičnico ali že vgrajenim kablom tipa 2. Omogočajo hitrejše polnjenje in so običajno na voljo na javnih polnilnih postajah, pol javnih in zasebnih domovih, kjer želijo hitrejše polnjenje in kombinirajo s sončno elektrarno.

Raven 3: DC polnilnica z že vgrajenim kablom – Te polnilnice omogočajo najhitrejše polnjenje in so običajno na voljo na javnih polnilnih postajah ob avtocestah in glavnih poteh. Električno vozilo lahko napolnijo do 80% zmogljivosti v približno 30 minutah.

Kakšen je strošek polnjenja električnega vozila?2024-03-12T10:11:08+01:00

Stroški polnjenja električnega vozila so odvisni od cen električne energije in učinkovitosti vašega električnega vozila. V povprečju stane polnjenje električnega vozila doma bistveno manj kot polnjenje običajnega vozila na bencinski pogon. Stroški lahko znašajo od 2 do 7 centov na kilometer, odvisno od tarif električne energije in učinkovitosti vozila.

Kako dolgo traja polnjenje električnega vozila?2024-03-12T10:05:25+01:00

Čas polnjenja se razlikuje glede na velikost baterije vozila in moč polnilne postaje. Na splošno lahko popolno polnjenje električnega vozila traja od 30 minut do več ur. Hitre polnilne postaje (hitre polnilnice DC) lahko nekatera električna vozila napolnijo do 80% zmogljivosti v približno 30 minutah, medtem ko lahko domače polnjenje s standardno polnilnico tipa 2 traja več ur.

Ali lahko pri Rexelu naročim montažo in zagon električne polnilnice?2024-03-12T09:21:11+01:00

Da. Po celotni Sloveniji in sosednji Hrvaški sodelujemo z mrežo izkušenih in certificiranih elektro inštalaterjev, kateri poskrbijo za ustrezno montažo in zagon polnilnice. Prav tako se lahko kot investitor dogovorite za samo vzdrževanje.

Ali je pri Rexelu možno kupiti polnilnice za električna vozila?2024-04-16T15:28:10+02:00

Da. Sodelujemo s svetovno znanimi proizvajalci kot so Wallbox, Etrel Landis+Gyr in NGEN polnilnice. V ponudbi so tako AC kot tudi hitre in ultra hitre DC polnilnice ter vsa pripadajoča dodatna oprema, kot so stebrički za montažo, RFID kartice, polnilni kabli in drugo.

Rexel novosti in akcije

Go to Top