Novo: ETIMAT P inštalacijski odklopniki

Novo: ETIMAT P inštalacijski odklopniki

Inštalacijski odklopniki ETIMAT P nova generacija inštalacijskih odklopnikov, z dvema evropskima patentoma zaščitena konstrukcija, zagotavlja nadstandardno električno življenjsko dobo in visoko električno prebojno trdnost. Na trgu edinstveni, kombinirani termo-magnetni sprožnik, omogoča natančen in zanesljiv izklop in preprečuje ročno poseganje v nastavitve. Odklopniki serije ETIMAT P so vsestranski, močni in vzdržljivi ter zasnovani tako, da racionalizirajo montažo in uporabo.

odklopnik etimat p konstrukcija

Patentirana konstrukcija ETIMAT P odklopnika

Edinstvena tehnologija kombiniranega termo-magnetnega sprožnika (z integriranim bimetalnim elementom) preprečuje tako ročno poseganje v nastavitve kot tudi staranje materiala, s čimer zagotavlja natančen in zanesljiv izklop zaradi preobremenitve skozi celoten življenjski cikel inštalacijskega odklopnika. Z novo konstrukcijo se je zmanjšalo število tehnoloških postopkov, zlasti število potrebnih zvarov, kar je rezultat novega patentiranega sestava gibljivega kontakta. Nova konstrukcija prav tako omogoča popolno avtomatizacijo montaže izdelka. Cilj nove generacije aparatov je bila izboljšana funkcionalnost, pri preizkusih nazivne kratkostične zmogljivosti, kar je bilo doseženo s konstrukcijo novih delov mehanizma. Ta zagotavlja ustrezno dinamiko izklopa, hitrost odpiranja kontakta in ima eno največjih končnih medkontaktnih razdalj, kar pomeni izboljšano električno prebojno trdnost.

Okolju prijazen

Za proizvodnjo naših novih inštalacijskih odklopnikov porabimo manj energije in materialov. Vsi uporabljeni materiali pa so okolju prijazni – skladni z direktivama RoHS in REACH. Vse komponente inštalacijskega odklopnika je mogoče tudi 100 % reciklirati.

Posebna reset različica

Pri reset različici položaj vklopnega gumba označuje razlog za izklop, kar preprečuje napake uporabnika in vedno jasno pokaže, ali je bil izklop sistema nameren (ročen) ali posledica napake v električnem tokokrogu.

reset vklopni gumb

Kombinirani sprožnik inštalacijskega odklopnika

Kombinirani sprožnik združuje funkciji termičnega in elektromagnetnega sprožnika. Integrirani termični sprožnik s termobimetalnim diskom kot del naše patentirane inovacije predstavlja zamenjavo za dolgi bimetalni trak, ki se uporablja v drugih inštalacijskih odklopnikih. Prednost takšne rešitve je, da inštalacijski odklopnik ne potrebuje dodatnega nastavljanja po končani izdelavi in da ni mogoče ročno posegati v nastavitve. Hkrati pa je tako onemogočeno staranje bimetalnega sprožnika, ki je posledica trajne tokovne obremenitve materiala. S tem je zagotovljena stabilna, nespremenjena izklopna karakteristika ETIMATa P tekom celotne življenjske dobe.

Patentirana zasnova

Inovativen sistem gibljivega kontakta zagotavlja visoko električno prebojno trdnost in nadstandardno električno življenjsko dobo.

Patentiran sestav gibljivega kontakta omogoča ustrezno kontaktno silo, zelo veliko končno medkontaktno razdaljo in zagotavlja vrhunsko število ciklov na testih življenjske dobe (20.000 ciklov delovanja). Sestav zagotavlja ustrezno gibljivost gibljivega kontakta in električne prevodne lastnosti brez uporabe gibljivih bakrenih pletenic in varjenja posameznih delov.

Nova, optimizirana gasilna komora

Vsi proizvajalci inštalacijskih odklopnikov v svoje izdelke montirajo gasilno komoro, katere vloga je, da ohladi in pogasi električni oblok (»električno strelo«), ki nastane ob izklopu aparata pri visokem toku kratkega stika. Sestavljajo jo železne ploščice imenovane lamele in nosilni okrov za njihovo fiksiranje iz posebnega termično obstojnega negorljivega kartončka (imenovanega »vulkan fiber«).

Za ETIMAT P je bila razvita nova optimizirana gasilna komora, ki ima obstojnejši in malce debelejši pokrov s posebnimi okroglimi izpušnimi luknjami na zadnji strani. Okrogle luknjice so inovativna rešitev, ki zagotavljajo ustrezno propustnost zraka na povečan pritisk v pogojih kratkega stika in hkrati uspešno zaustavijo potujoče večje vroče ionizirajoče delce, nastale pod vplivom električnega obloka pri taljenju delov prevodnih kovinskih površin.

Širok spekter ETI inštalacijskih odklopnikov, vam je na voljo v naši B2B spletni trgovini:

Zanesljiv v vseh okoliščinah.

Skozi celo življenjsko dobo.

Odkrijte novo serijo inštalacijskih odklopnikov ETIMAT P z visoko vzdržljivostjo, natančnimi karakteristikami in podaljšano življenjsko dobo, zaradi katerih je ETIMAT P eden najzmogljivejših inštalacijskih odklopnikov na trgu. Zaradi zmanjšane porabe energije in materialov ter 100-odstotne možnosti recikliranja vseh vključenih komponent je tudi okolju prijazna izbira.

Tehnično dovršen.

V vseh pogledih.

ETIMAT P, katerega zasnova je zaščitena z dvema evropskima patentoma, prinaša zmanjšane izgubne moči in vzdrži kar 20.000 električnih delovnih ciklov, deluje pa tudi v enosmernih tokokrogih z napetostjo do 60 V DC/pol, zato je primeren za široko paleto nizkonapetostnih električnih inštalacij.

Enostaven za montažo.

Enostaven za uporabo.

ETIMAT P je zasnovan tako, da racionalizira montažo in uporabo. Na voljo je s številnimi dodatki, sama konstrukcija pa omogoča vsestransko namestitev. Vsak izdelek ima QR kodo s povezavo na spletno stran izdelka z vsemi pomembnimi informacijami, navodili za uporabo in drugim tehničnim gradivom.

Video predstavitev

Vse glavne komponente so označene s kodo DMC, ki vsebuje povezavo do rezultatov različnih preskusov in testiranj tekom proizvodnega procesa, kar zagotavlja natančno sledljivost in najvišji nadzor kakovosti vsakega inštalacijskega odklopnika.

Deli objavo na...

Nadaljujte z branjem

Sorodne objave