Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja2023-04-03T15:57:38+02:00

FAQ in kontaktni center

Tukaj smo, da pomagamo

Če ne najdete odgovora na svoje vprašanje, se lahko obrnete na naš kontaktni center, kjer vam bomo skušali pomagati po najboljših močeh. Prav tako nam lahko pošljete vprašanje, ki želite, da ga posebej naslovimo na etrgovina@rexel.si in ga kasneje objavimo v tej rubriki.

  • Pošljite nam vprašanje

  • Svetovanje in podpora

  • Številka #1 v Sloveniji

Pogosta vprašanja

B2B spletna trgovina

Kako se registriram v Rexel B2B spletno trgovino?2023-04-03T12:28:40+02:00

Registrirate se s klikom na gumb »Prijava/Registracija« in potem kliknete na gumb »Registracija«.  V polje “Davčna številka vašega podjetja” vnesete davšno številko vašega podjetja ali organizacije in kliknete na gumb “Potrdi“. Po kliku na gumb “Potrdi” bi se morali prikazati podatki podjetja (ime in sedež podjetja) ter v nadaljevanju obrazec s polji za vnos podatkov, ki ji potrebujemo za izvedbo registracije. Za registracijo v B2B e-trgovino potrebujete:

  • davčno številko podjetja,
  • ime in priimek,
  • naslov elektronske pošte (službeni e-mail naslov) – ki je hkrati vaše uporabniško ime,
  • telefonsko številko,
  • geslo v skriti obliki (minimalno 8 znakov, črke in številke brez posebnih znakov),
  • ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletni trgovini.

Po vnosu podatkov zgoraj, obkljukajte še obvezna polja za potrditev splošnih pogojev in kliknite na gumb “Potrdi“. V nekaj trenutkih boste na e-mail naslov, ki ste ga navedli pri registraciji, prejeli e-mail z aktivacijsko povezavo. Po kliku na gumb/povezavo v sporočilu boste preusmerjeni nazaj na našo spletno trgovino in vaš račun bo aktiviran. Zdaj se lahko prijavite in uporabljate spletno trgovino.

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, ki ih potrebuje za vpis v e-trgovino. Geslo je tajno in naj bo znano le vam. Spletna trgovina je namenjena samo podjetjem (pravnim osebam) in organizacijam. Registracija fizičnih oseb ni mogoča.

Postopek registracije si lahko ogledate tudi na video posnetku s klikom na povezavo: https://www.youtube.com/watch?v=xMtajNoPZFM

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.

Kako pridobim novo (ponastavim obstoječe) geslo, če sem ga pozabil?2023-04-03T15:51:53+02:00

Če ste svoje geslo pozabili, si ga lahko sami ponastavite. Geslo ponastavite s klikom na povezavo »Ste pozabili geslo?« (najdete jo v spustnem meniju “Prijava/Registracija) in vpišete vaš elektronski naslov (e-mail), ki ga uporabljate za prijavo v spletno trgovino ter kliknete na gumb »Pošlji«. Na vaš elektronski naslov boste prejeli sporočilo s povezavo, na katero kliknete in sledite navodilom za ponastavitev gesla.

Kako oddam naročilo (opravim nakup) v spletni trgovini?2023-04-04T08:41:46+02:00

Za oddajanje naročil je potrebno biti registriran / prijavljen. Ob registraciji v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte (e-mailu) ter določi svoje geslo.

Po registraciji se prijavite v spletno trgovino in zdaj lahko dodajate izdelke v košarico, s klikom na gumb »V košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, vas s klikom na gumb »Na košarico« stran preusmeri na košarico, kjer si lahko ogledate seznam izdelkov, ki ste jih dodali v košarico.

Kliknete na gumb »Na naslednji korak« in preusmerjeni boste na »Izbiro dostave in plačila« kjer lahko izberete način dostave, naslov za dostavo, naslov za plačilo, način plačila in tudi vpišete poljubno šifro/številko, ki bo kasneje vidna na računu in dobavnici. Za nadaljevanje ponovno kliknete na gumb »Na naslednji korak« in preusmerjeni boste na pregled vašega naročila.

Ko pregledate svoje naročilo, kliknete na gumb »Oddaj naročilo« in s tem je vaše naročilo oddano. Potrditev o oddanem naročilu boste v kratkem prejeli na vaš e-mail naslov.

Aktialni naveti in študije primerov

Rexel nasveti

Go to Top